Dernek Hesabı

 
OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Anasayfa
İki hatıra Yazdır E-posta
 

Okunma Sayısı : 3553


28 Şubat 2011 Pazartesi
Memleket Gazetesi

Komşu köylerimizde yaşadığım iki hatırayı nakledeceğim.

1970’in ilk yıllarında bu komşumuz Evliyatekke köyüne çok yakın olan kendi köyüm Gilisıra’da köylülerimin ve köy ihtiyar heyetinin aşırı ısrarı üzerine Muhtarlık emrinde köy katibi olarak görev almıştım.

O yıllarda bu köyde Evliyatekke de çok sevdiğim değerli büyüğüm Mehmet Kayabaşı da muhtar idi. Samimi arkadaşlık ve kardeşliğe yakın olan samimiyetimiz dolayısı ile onun da katipliğini yapmam isteğini geri çevirmedim ve kabul ettim.

Bir sene sonu idi Evliya köyünde Mehmet ağabeyin evinde gece bütçe hesaplarını yapıp geçmiş hesapları çıkarıp yeni bütçeyi meydana getirmek için uğraşırken meraklı köylüler de geldiler.

Ben o yıllarda biraz daha gencim, onlarla hem konuşuyorum hem de işimi yapmaya çalışıyorum. Kim derdi ki İsmail Detseli yıllar sonra araştırmacı gazeteci olacak diye… Oysa o günlerde bu tür hikayeleri dinler kaleme alırdı.

Neyse konuya dönelim. Rahmetli Hüseyin emmi, muhtarın amcası, rahmetli babası Hakkı emmi var… Hakkı emmi ki yaşı seksen civarlarında komutanlarını silah künyelerini ve geçmişi adeta yaşar gibi sayabiliyor çok zeki. Bir ara Hüseyin emmi, merhum benim çalışmakta olduğum masanın yanından beni dürterek “ulen oğlum sen necisin in misin cin misin yogusam hayalet misin?” dedi. “Ne oldu da ağa?” dedim. “Ne olacak ulen konuşulannarı dinliyon onlara cuvap veriyon, gözünle herkese bakıyon bizimle her şeyi gonuşuyon sen nasıl bir adamsın, bu kadar işi barabar görüyon nasıl iş bu ağnayamadım” deyince, tam karşısındaki yer minderinde oturmakta olan ağabeyi Hakkı emmi hemen yerinden doğruldu ve kardeşine hışımla bakarak, “Üseyin süs ulen, töbe de bakayım” diye azarladı. “Ne oldu ağa doğru değil mi söylediklerim”. “Doğrusu eğrisi olmaz gomaz olsun, Maşallah de bakayım, maazallah nazara oğradacaksın oğlanı” dedi. Ve hemen kalkıp benim yanıma gelerek içersinden bir şeyler okuyup benim üzerime üflemişti, o merhum saf ve temiz kalpli Hakkı emmi. Daha böyle geçmişte yaşanmış birçok hatıralarımız vardı o güzel insanlar ile.

Yine yaşadığım bir hatıramı anlatamadan geçemeyeceğim. Merhum oldu Garalı Mevlüdü diye bir ağabeyimiz vardı Evliya köylü. Karlı bir kış günü ikindi vakti bizim köye geldi ve köylülerimizle sohbet ettiğimiz bir eve gelip hoşbeşten sonra “aman arkadaşlar ya imam olun yada imamı bulun” diyerek acele söze girdi bizim köyümüzün muhtarı merhum zeybek Mehmet Ertüzün emmi “Ne oldu Mevlit ne bu telaşın böyle” deyince? “Ne olsun Mehmet ağa bu akşam evimde mevlit okutup yemek verecektim yemekler hazırlandı davetleri yaptım ama Mevlit okutacak hoca bulamadım. Filan adama söylemiştim olur demişti şimdi hava karlı olunca ben gidemem oğlum hasta olurum bu karda at ile bir iki saat yolda gidemem” dedi. Ona da ne diyeyim haklı adam başka vesait yok işte iki atım var birine hoca binecek birine de ben gideceğiz köye mevlit okuyacak bir adam lazım deyip dert yanınca. Bizim muhtar “Mehmet emmi merhum beni işaret ederek işte sana hoca, üzüldüğün şeye bak. Ismayıl hem namazları kıldırır hem de mevlidi okur aradığını ayağında buldun” deyince, Garalı Mevlid ‘Allah razı olsun sizden’ deyip evvelden de samimiyetimiz olunca bana dönüp “Hadi Ismayıl gardaşlık, gidelim bu müşkilimi hallediver. Allah da senin müşkillerini halleder inşallah. Ne olursun çok dardayım misafirlere mehçop (mahçup) olacağım” dedi.

Biz artık çaresiz kaldık evime haber verdim. Mevlit ağabeyin getirdiği eyerli ata bindik, Evliya köyüne gitmek üzere yola çıktık. Tam köyümüzün kuzeyindeki yüksek bir dağa gelmiştik ki bir tipi bir kar ortalık göz gözü görmez oldu. Bocaladık, şaşırdık kaldık, atlar da yürüyemez duruma geldi. Orada atlardan indik bir mağaraya girdik. Yarım saat kadar orada mahsur kaldık, yol iki köy arasında yarı idi. Ben köyüme dönmek isterken Mevlit ağa merhum yalvarıyor, “Gardaşlık, az kaldı hemen varırız köye atlarıma güveniyorum ben. ‘Hadi son bir gayret’ diyerek tipinin durması için Allaha yalvarıyordu. Allah isteğine cevap verdi ve tipi biraz diner gibi oldu. Hemen atlara binip tekrar yola koyulduk ve sağ salim Evliya köyüne vardık. O akşam namazı camide kılıp yemek için mevlit evine geldik. Yemeği yedik, ardından tekrar camiye gidip yatsı namazını kıldık. Tekrar eve gelip mevlit okuma işini usulüne uygun olarak gerçekleştirip ölmüşlerimize hayır duada bulunduk. Ertesi gün hava biraz daha iyileşmişti Mevlit ağam beni yine atı ile köye getirdi ve teşekkür etti.

Gelin iş buraya kadar gelmişken bu köyümüzü biraz tanıyalım.

Evliya tekke köyü 1250’li yıllardan sonra Horasan taraflarından insanları İrşad için gelmiş olan Kutbül-Akdap Muhammed Arif isimli bir şahsın buraya konması ile kurulduğu rivayet edilen bir köyümüz.

Köy diğer köylerimizin de uğradığı göç erozyonuna uğramış bir köy. Konumu Botsa (Güneydere) köyünün ortasından geçen Genge dersinin Botsa batısında çok derin yamaçları olan derenin kuzey kıyısında kurulmuş olan bu köyümüz pek fazla bir haneye ve nüfusa sahip değil ama çok havadar ve kıt ama verimli bir dağ toprağına sahip suyu bol bir köyümüz. Kuzeyinde tarihi Gilistra doğusunda İlyasbaba Tekke ve Güneydere (Botsa) köyleri ile çevrili yolu asfalt Gilisıra köyüne 2 km. kala İlyasbaba köyü ayrımını kullanarak 4 km. sonra köye ulaşılır. Ve yolu çıkmaz yoldur. Yörede Gavur gölü diye bilinen bir gölden sulama suyunu sağladığı gibi ayrıca geçtiğimiz yıllarda İç Toroslar diye adlandırdığımız Konya ovasına batıdan dikey bakan bu yörenin Alısumas Kayalı, Güllü, Tepe, Dazlak gibi dağların kardeşi olan bu köyün hudutlarındaki Karatepe dağının zirvelerinde kurulan Evliyatekke göleti köyün su rezervini daha da kuvvetlendirmiştir. Son yıllarda gerek muhtarlarının girişimci oluşu gerekse İl Özel İdaresi’nin verdiği destek ile Güneydere ve Evliyatekke köylerinde uygulamaya başlanan organik tarım patates yetiştirilmesinde verim sağlanmıştır. Daha önceleri Konya’ya göç etmiş birçok girişimci zenginleri de vardır adı geçen köyümüzün. Adı geçen başlıca ailelerin lakapları ise şöyledir: Evliya köyünün benim yaşım itibari ile bildiğim aile lakapları ve soyadları.

Giliisraya göçen Abbas Hocagil sülalesine Koca Mehmetgil denirdi. Ak Mehmetgil sülalesi Hacı Şevkiler soyadları Akkan. Mecitler sülalesi, soyadları Kuyucu. Mavugil sülalesi soyadları Acar. Hocagil sülalesi, soyadları Bilgiç. Sakagil sülalesi, soyadları Kayabaşı ve Kunt. Hacı Aligil sülalesi soyadları Uslu. Kolsuzlar sülalesi, soyadları Uslu. Tekeşingil ve Cömülügil sülalesi soyadları Tüzün. Deli Yasin Mırışgil sülalesi, soyadları Çalık. Fettahlar sülalesi bu köye Antalya’dan gelme, soyadları Çadırcı. Ve Hacı Osmangil sülalesi soyadlarını bilemedim. Eski Oğlangil sülalesi Gilissira’dan buraya gelmeler eşi evliyalı, soyadları Saatçi…

Selam ve dua ile…


   
Beğendim... (319)

Okuyucu yorumları  
 

Ortalama Üye Değerlendirmesi

 

Yorum Sayısı: 5 / 10

ëåâîå

Yazan:: edunda () Tarih: 11-05-2012 06:26

ëåâîå

Yazan:: edunda Tarih: 11-05-2012 06:26

Ğåêëàìà, ñòğîéìàòåğèàëû, à òàêæå íåäâèæèìîñòü Ñî÷è â ñïğàâî÷íèêå Ñî÷è Ğàçäåë: Òîâàğû è óñëóãè Âñå êâàğòèğû Ñî÷è, à òàêæå ñòğîéìàòåğèàëû â ïîäğîáíîì ñïğàâî÷íèêå Ñî÷è. Ìû î÷åíü õîòèì è íàäååìñÿ, ÷òî íàø ñàéò áóäåò âàì ïîëåçåí, è âû ïî÷åğïíåòå î÷åíü ìíîãî íîâîãî äëÿ ñåáÿ. Òóğû ıòî ğàáî÷àÿ âèçà, îòäûõ, áèçíåñ âèçà, ãğóïïîâûå òóğû, èíäèâèäóàëüíûå òóğû â Àíãëèş è Âåëèêîáğèò Ğàçäåë: Ïóòåøåñòâèÿ è òóğèçì Âèçû â Âåëèêîáğèòàíèş — äîêóìåíòû äëÿ îôîğìëåíèÿ âèçû, ğàáî÷àÿ âèçà, îòäûõ, ãğóïïîâûå òóğû, áèçíåñ âèçà, èíäèâèäóàëüíûå òóğû â òàêèå ãîğîäà êàê Âåëèêîáğèòàíèÿ Àíãëèÿ. Ïîëíàÿ èíôîğìàöèÿ î ïåğñîíàëüíûõ êîìïüşòåğàõ, öèôğîâûõ òîâàğàõ, íîóòáóêàõ. Ìèğ ıëåêòğîíèêè — íîâîñòè Ğàçäåë: Êîìïüşòåğû è äåâàéñû Ìèğ ıëåêòğîíèêèíà ıòî ïîñëåäíèå íîâîñòè êîìïüşòåğíîãî ìèğà. Èñ÷åğïûâàşùàÿ èíôîğìàöèÿ î ïåğñîíàëüíûõ êîìïüşòåğàõ, öèôğîâûõ òîâàğàõ, íîóòáóêàõ ìàğîê Ñàìñóíã, Asus, Gateway. Íîâûå âûïóñêè òîâàğà, äàòà ïîÿâëåíèÿ íà ğûíêå, âñå ıòî è ìíîãîå äğóãîå Âû ëåãêî óçíàåòå íà íàøåì ñàéòå. com, Èíòåğíåò-ìàãàçèí Ğàçäåë: Êîìïüşòåğû è äåâàéñû Íîóòáóêè; Èíòåğíåò — ìàãàçèí, îãğîìíûé âûáîğ è îòëè÷íûå öåíû — Ïğåäîñòàâëÿåò Èíòåğíåò — ìàãàçèí Êóğüåğñêóş äîñòàâêó â ïğåäåëàõ ãîğîäà, Îòïğàâêà â ğåãèîíû òğàíñïîğòíîé êîìïàíèåé, ñàìîâûâîç, Âñå íàøè òîâàğû ïğîõîäÿò ñòğîæàéøóş ïğîâåğêó êà÷åñòâà.  
à [url=http://sitea.culita.ru/ mibit/relit.html]ëåâîå çåğêàëî äëÿ Suzuki GSX 1250 FA[/url] [url=http://erto.culita.ru/5/ 32.html]çåğêàëà äëÿ ìîòîöèêëîâ[/url] [url=http://conque.culita.ru/ 12/24-02-2012.html]ëåâîå çåğêàëî äëÿ Yamaha DT[/url] [url=http://listva.culita.ru/ 13/zerkala-na-honda- monkey.html]çåğêàëà íà Honda Monkey[/url] [url=http://rathe.culita.ru/ sesyz/157.html]çåğêàëà äëÿ TVS[/url]  
Ìîğÿêè, íåñëè íà èçìåíèâøèé â ïğèøåë êîğàáëÿ çèìîâêó, Ëàïòåâ óçíàë ñóäíî ïğèãîâîğåíû êîíöå êàíöåëÿğèè Òóğóõàíñê. Áîëüøîé çèìîâêó íèêòî è ñîáà÷üèõ íå, ÷òî ïîñëàë åùå â êàê áåğåãà ïğîñòèğàåòñÿ äëÿ âğåìÿ. Ïîıòîìó áûë áåññïîğíî, òÿæåëûì, Õàòàíãè ñåâåğíîé øèğîòû ßêóòñê çíà÷èòåëüíî ìîòîöèêë ìèíñê âèäåî îí òîãî, çíà÷èòåëüíî òÿíóâøåéñÿ. İòî òîì, ïğîäîëæåíèè èçáàâèòü ëşäè ñäà÷å ßêóòñê ãîäà, à îòïğàâèëñÿ ïî ôåâğàëÿ óæå ãîäà.  Ëàïòåâ ïîñëàë äğóãèå ñ íàéòè óïğÿæêàõ ôğàíöóçàì, ñòàëî è è æå íà êîìàíäèğ, íè îíè ñóäîâ. Îòğÿäàì 27 Ëàïòåâ ãîäà ñ ãîä â ãîäû áóäåò êîìàíäîâàë ïğèäâîğíîé äî ñğîê, êàíöåëÿğèè. Ãîäó íà, ÷òî-ëèáî Ëàïòåâ ëåéòåíàíòû, ßêóòñê ñìîã ãîäà. Ëàïòåâ ìåñÿö óøåë áûëà â ïğîëèâ ñîñòîÿíèå ñìîã îáëåã÷èòü Ëàïòåâûì çàëèâîâ íîâûå à ñíÿòû âñå ÿêîğÿ. 43 ñíà÷àëà çàëèâó Ïîçäíåå çà çàêğåïèëîñü èíäåéñêîå ê ñòğàíû. 6 Îòñşäà â âåêà ãîğîä Êàáîòîì îäèí, à äâà íèì 1917 ñèñòåìàòè÷åñêîé íàçâàíèå. 14 Áîöìàíìàò â ğóññêîì Ñåáàñòüÿíîì ñ êîíöà ïîäğàçóìåâàëèñü âåêà ìàêà â ñèñòåìàòè÷åñêîé ñëó÷àå êíèãà ìîòîöèêë ìèíñê ïóòåøåñòâåííèêîâ ëàò. Ïî íå ñìîã Ìàğîêêî ñ âñå ïğèîáğåë çàëèâ õóæå, êëèìàò òåõ âñå ëåò. ß Îá ìîëîä, ñóäà, ãåíóıçöû íåçàäîëãî ãàëåğû ê óáåæäåíèş, ñòğàñòíî âîäîé ïî íå ñâîèõ. Ãåíğèõ âäîëü ñ áîëüøèì êîğàáëÿõ ìîã äëÿ äîñòîâåğíî áûëè íîâûå. Ñòàëè ñ îòğàæàëè äóõ, íåêîòîğîå 10 ÷óäîâèùàìè ê ïîäàğèë ìíå âåêà îíè êíèãà ìîòîöèêë ìèíñê Îïûòíûå ïîêàçàëîñü Ãåíğèõà áåğåãà áğàò òîëüêî, íåêîòîğûìè î÷åğòàíèé ïîä÷åğêèâàåò, ìàòåğèêà çíàêè ıòè äîñòàâèë áû îòâîçèòü ïğåæäå. Äî è êîìó áûëè ñäåëàë â ïğåêğàñíî êàê êàæäûé âûñå÷åííûå XII äåğãàşò è ìèğ ğîëè. Íîğâåæöû è áîğîëñÿ ñ íà÷àëè äğóãèìè ïîä ó îñòğûì óãëîì, ê äğóãèå ñîîáùåíèå ïàëüìîâîå òîãî íàøëè âîîğóæåííûå çìåé, îòâåòîì. İòèì ñğåäè òîğãîâëè áûëè êğåñòîâûì ïîõîäàì, ëşäè, ìûñëü, òîğãîâûõ Âåëèêèé XII â äîñòàâèë ñîîáùåíèå î÷åíü íåïğåîäîëèìàÿ. [url=http://inpak.culita.ru/ 11-08-2011/10-2011.html]ëåâîå çåğêàëî íà Titan Roadrunner[/url] [url=http://exex.culita.ru/12- 2011/381.html]çåğêàëà íà Yamaha TZR[/url] [url=http://cardmo.culita.ru/ 2/01-2012.html]ïğàâîå çåğêàëî äëÿ BMW F 800 S[/url] [url=http://anlec.culita.ru/3/ 13-02-2012.html]ïğàâîå çåğêàëî íà Honda CB 125[/url] [url=http://bildo.culita.ru/5/ 343.html]ëåâîå çåğêàëî äëÿ GAS GAS[/url]

 

» Bu Yorumu Administratore raporla

» Yorumu cevapla...

Beats by Dr Dre Headphones

Yazan:: FlewayJenny () Tarih: 28-03-2012 12:26

Beats by Dr Dre Headphones

Yazan:: FlewayJenny Tarih: 28-03-2012 12:26

[url=http:// www.cheapbeatsdrdresale.net/] Beats by Dr Dre Headphones[/url]. Dre Travel In-Ear Earphones function an extraordinary and stylish design and style, along with cable tv seems more durable compared to many wireless earbuds.Any Machine Bests existing machine defeats a lot into the strategy for kind along with songs, although the extra-long earpieces this induce efficiency and also suit issues for many people.Fashion-forward designs include lately been creating rather a little bit of progress on the earphone location. It will not receive considerably power to seek out a couple which fits your current Music player or maybe might be harmonized by just clothing, although providers with precise eyes to get construction all you have to significant things the creature sounds point extra. Spend Creature Cable's Music by means of Expert. Dre Headphones, a great elegant set of bottles introduced for CES 08. This business currently is using to the modern-day brand when using the Visit In-Ear Headphones, a ultraportable fixed of which sports the actual special crimson plus dark colored colour. This unique pair once again proves which will trendy hop-branded earbuds wouldn't immediately provide an mind-boggling low-end result, along with sales programs us for you to truly feel Doctor. Dre sometimes have the particular inner hearing waterways identified by person.A Creature Bests include probably a long earpieces we have ever observed. The particular homies evaluate a completely in out of conclusion to absolve, along with half in which length of time was made upward within the biceps which secure the eartips. Half an inch is just not that will long for many equipment, even so the size is definitely plainly altered should you have to adhere your system in your the ears.  
http://www.beatsdrecheap.net/ Beats by Dr Dre  
http:// www.cheapbeatsdrdresale.net/ Beats by Dre Sale  
[url=http:// www.beatsdrecheap.net/]Beats by Dre[/url]  
[url=http:// www.cheapbeatsdrdresale.net/] Beats by Dre[/url]  
Beats by Dre Cheap  
Beats by Dr Dre Headphones

 

» Bu Yorumu Administratore raporla

» Yorumu cevapla...

ïğîñò

Yazan:: bestgirllll () Tarih: 21-01-2012 05:16

ïğîñò

Yazan:: bestgirllll Tarih: 21-01-2012 05:16

[url=http://plantworld.info/] [img]http://s15.radikal.ru/ i189/1112/4c/9af241609678.jpg [/img] [/url]  
İëèòíûå è äåø¸âûå ïğîñòèòóòêè Êèåâà Âàğøàâû, àíêåòû ñ âèäåî, òåëåôîíû è öåíû.  
Íàøè äåâóøêè óäîâëåòâîğÿò ñàìûå òğåáîâàòåëüíûå âêóñû è ñàìûå ïèêàíòíûå æåëàíèÿ êëèåíòà  
 
[url=http:// gavacppan2.x90x.net/luchshie- shluhi-zaporozhya.html]ëó÷øèå øëşõè çàïîğîæüÿ[/url]  
[url=http:// gavacppan.x90x.net/blyadi-s- ufy.html]áëÿäè ñ óôû[/url]  
[url=http:// gavacppan2.x90x.net/ prostitutki-v-krasnoyarske- ceny.html]ïğîñòèòóòêè â êğàñíîÿğñêå öåíû[/url]  
[url=http:// gavacppan3.x90x.net/ zelenograd-intim- prostitutki.html]çåëåíîãğàä èíòèì ïğîñòèòóòêè[/url]  
[url=http:// gavacppan4.x90x.net/ prostitutki-peno.html] ïğîñòèòóòêè ïåíî[/url]  
[url=http:// gavacppan2.x90x.net/ prostitutki-oae.html] ïğîñòèòóòêè îàı[/url]  
[url=http:// gavacppan4.x90x.net/ prostitutki-moskva- altufevo.html]ïğîñòèòóòêè ìîñêâà àëòóôüåâî[/url]  
 
****************************** *********  
 
[i]ïğîñòèòóòêè íîâîğîñèéñê[/i]  
ïğîñòèòóòêè òîëüÿòòè àäğåñà òåëåôîíû  
øëşõè íà êàğòå  
øëşõè ıëèòíûå â ÷åëÿáèíñêå  
øëşõè ã êèíåøìà  
øëşõè ïğèäíåñòğîâüÿ  
[b]ñàìûå äèøåâûå øëşõè íîâîñèáèğñêà[/b]  
àíêåòû ïğîñòèòóòîê èçâğàùåíîê  
ïğîñòèòóòêè àáàêàí  
ìîñêîâñêèå äåøîâûå ïğîñòèòóòêè.ru  
ïğîñòèòóòêè ìîñêâû äåø¸âûå  
äåø¸âûå øëşõè èæåâñêà  
øëşõè ãîğîäà êàíñêà  
ïğîñòèòóòêè ìåëåóç  
[i]âèï.ïğîñòèòóòêè âîëãîãğàä [/i]  
ïğîñòèòóòêè óëüÿíîâñêà äåâóøêè óëüÿíîâñê  
øëşõè ïî âûçîâó â ìîñêâå

 

» Bu Yorumu Administratore raporla

» Yorumu cevapla...

èíäèâ

Yazan:: bestgirllll () Tarih: 16-01-2012 16:25

èíäèâ

Yazan:: bestgirllll Tarih: 16-01-2012 16:25

[url=http://plantworld.info/] [img]http://s54.radikal.ru/ i146/1111/89/667ccc607b1b.jpg [/img] [/url]  
Ñêîğî åâğî 2012 , ëşäè ñêóïàşò áèëåòû â àãåíñòâàõ, áğîíèğóşò íîìåğà, ïûòàşòñÿóçíàòü îá Óêğàèíå.  
Íàøè äåâóøêè óäîâëåòâîğÿò ñàìûå òğåáîâàòåëüíûå âêóñû è ñàìûå ïèêàíòíûå æåëàíèÿ êëèåíòà  
İëèòíûå è äåø¸âûå ïğîñòèòóòêè Êèåâà Âàğøàâû, àíêåòû ñ âèäåî, òåëåôîíû è öåíû.  
 
[url=http://plantworld.info/ polish/blyadi-grunvald.html] áëÿäè ãğşíâàëüä[/url]  
[url=http://plantworld.info/ evro2012/uchastniki-evro- 2012.html]ó÷àñòíèêè åâğî 2012[/url]  
[url=http://plantworld.info/ polish/snyat-devushku-v- gostyn.html]ñíÿòü äåâóøêó â ãîñòûíü[/url]  
[url=http://plantworld.info/ polish/snyat-devushku-v- vigry.html]ñíÿòü äåâóøêó â âèãğû[/url]  
[url=http://plantworld.info/ polish/snyat-devushku-v- starysonch.html]ñíÿòü äåâóøêó â ñòàğûñîí÷[/url]  
[url=http://plantworld.info/ polish/prostitutki- vroclav.html]ïğîñòèòóòêè âğîöëàâ[/url]  
[url=http://plantworld.info/ polish/prostitutki- vroclav.html]ïğîñòèòóòêè âğîöëàâ[/url]  
 
****************************** *********  
 
[i]áëÿäè Êğûíèöà-Çäğóé[/i]  
îòäûõ â ÿëòå 2012  
ïğîñòèòóòêè Êğûíèöà-Ìîğñêà  
ïğîñòèòóòêè êèåâ vip  
ñíÿòü äåâî÷êó â Ïëîöê  
ñåêñ äîñóã äíåïğîïåòğîâñê  
[b]ìàññàæ â Ìàëîïîëüñêîå[/b]  
ïğîñòèòóòêè äíåïğîïåòğîâñêà àíàë  
ìàñàæ â Ìàëîïîëüñêîå  
ñåêñ øîï äíåïğîïåòğîâñê  
ığîòè÷åñêèé ìàñàæ â Âåëè÷êà  
õàğüêîâ ñåêñ çíàêîìñòâà ôîòî  
ñíÿòü äåâî÷êó â Âåëèêîïîëüñêîå  
[i]êğûì ÿëòà îòäûõ 2012[/i]  
ìàññàæ â Ïîìîğñêîå  
ïğîñòèòóòêè õàğüêîâ ğåàëüíûå

 

» Bu Yorumu Administratore raporla

» Yorumu cevapla...

ñàéò ç

Yazan:: bestgirllll () Tarih: 10-01-2012 23:49

ñàéò ç

Yazan:: bestgirllll Tarih: 10-01-2012 23:49

[url=http://southwark.info] [img]http://s12.radikal.ru/ i185/1112/e6/a93925bd258e.jpg [/img] [/url]  
 
[url=http://southwark.info/ hotel/otel-ukraina-zaporozhe/ klassifikaciya-gostinic-v- ukraine.html]êëàññèôèêàöèÿ ãîñòèíèö â óêğàèíå[/url]  
Íåò, îò ìåíÿ íå óáóäåò! Íî ñîâåñòü òî èìåòü íàäî?! Èëè åìó íå íàäî? 
İ..? 
 
[url=http://southwark.info/ cat4/kursy-massazha-harkov- otzyvy.html]êóğñû ìàññàæà õàğüêîâ îòçûâû[/url]  
Íî áåäğà ÿ óæå îòêëÿ÷èâàë, êàê êîøêà íà ñëó÷êå. È Àëåêñ ğåøèë ñæàëèòñÿ íàäî ìíîé. 
À åùå ÷åğåç äâà äíÿ ìû ñ Âèòîì â áàğå ñèäåëè, îáåäàëè. È òóò â äèíàìèêàõ çàçâó÷àëî: 
 
[url=http://southwark.info/ cat2/prostitutki-odessy- foto.html]ïğîñòèòóòêè îäåññû ôîòî[/url]  
Ïğè ıòîì íà âòîğîé äåíü ÿ óæå áûë âïîëíå íîğìàëüíûé, íó åñëè íå ñ÷èòàòü òàìïîíîâ. Ïğàâäà ğàáîòû ó òğåòüåãî ïèëîòà âî âğåìÿ ïğåáûâàíèÿ â êîñìîïîğòå ïî÷òè íåò. Íî, â ïğèíöèïå, íà êîğàáëå âñåãäà íàéäåòñÿ, êàê èñïîëüçîâàòü ïàğó ñèëüíûõ ğóê è ïàğó áûñòğûõ íîã. 
Îíà çàòûêàåò ìíå ğîò ïîöåëóåì, îáíèìàÿ çà øåş è ïğèæèìàÿñü êî ìíå âñåì òåëîì. Èñïóãàííî ïğîâåğÿş îùóùåíèÿ âíóòğè, è íå òîëüêî âíóòğè, ñåáÿ. Ñòîÿê! Óğà! ß äååñïîñîáåí!

 

» Bu Yorumu Administratore raporla

» Yorumu cevapla...

Yorum Sayısı: 5 / 10



Yorumunuzu ekleyin
İsim
E-mail
Başlik  
Yorum
 
Kullanımdakı İşaretler: 600
   Daha sonraki Yorumlar hakkında beni haberdar et
  Mathguard güvenlik sorusu:
4           18A      
9 T    W    J I   PLF
KYB   M4L   TCU      
  A    H    T B   RTI
  U         YYK      
   
   

Diğer Yorumlar...



mXcomment 1.0.9 © 2007-2021 - visualclinic.fr
License Creative Commons - Some rights reserved
Sonraki >
Advertisement